kruis.jpg

Noodhulpcollecte ZOA a.s. Zondag

A.s zondag Noodhulpcollecte voor vluchtende inwoners uit Venezuela

Miljoenen mensen vluchtten de afgelopen maanden uit Venezuela. Marisol Delgado (41) is een van hen. Ze woont nu met haar dochtertje van twee op straat in Colombia. Haar andere vijf kinderen zijn nog in Venezuela. “Ik maak me zorgen om mijn dochtertje als ze op een onbewaakt plein moet slapen, zomaar in de buitenlucht”, zegt de alleenstaande moeder.
Elke ochtend vouwt Marisol Delgado haar smoezelige laken op, stopt die zorgvuldig in haar vrijwel lege rugzakje en hangt die in een boom op het hete plein. Marisol slaapt al ruim twee maanden met haar tweejarige dochtertje onder de blote hemel, op de harde stenen.

Geen rijst meer

De Venezolaanse vertelt hoe ze de laatste dagen in Venezuela doorbracht en hoe beroerd de situatie was. “Ik had geen rijst meer of ander voedsel waarmee ik een kleine maaltijd kon bereiden.Toen ben ik naar Colombia gevlucht. Ik had drie dagen niet gegeten toen ik hier aankwam.” De sociaaleconomische en politieke onrust in Venezuela heeft de levens van miljoenen Venezolanen verwoest.

Koekjes

Venezulaanse vluchtelingMarisol is moeder van zes kinderen, van wie ze de oudste vijf achterliet in Venezuela, onder de zorg van hun grootmoeder en hun ooms. De Venezolaanse heeft haar handen vol aan het voeden van haar jongste kind. “Ik vind het lastig mijn dochter genoeg te eten te geven want we hebben niets.” Soms bedelt Marisol met haar dochter bij restaurants wat eten bij elkaar. Als ze wat geld zou krijgen van voorbijgangers, zou ze daarvoor graag lolly’s kopen om vervolgens te verkopen, zodat ze niet hoeft te bedelen. Gisteren kreeg haar dochtertje van een voorbijganger wat koekjes toegestopt, waarop ze twee dagen moesten teren bij gebrek aan eten.”Ik ben blij als we ’s morgens eten krijgen”, zegt de bezorgde moeder. “Dan hebben we wat in onze maag, waardoor we beter kunnen overleven.”
Steeds meer vluchtelingen in Colombia zijn wanhopig: ze hebben niets meer. Help mee om hen de eerste levensbehoeften te geven.

A.s zondag is de collecte voor het werk van ZOA in Columbia.

Mooie woorden uit de Bijbel

Psalm 93:1

Heer, u bent Koning, een Koning met macht, een Koning met kracht.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn