bijbel.jpg

Collecte CGJO

Graag wil ik iets vertellen over het collecte doel van zondag 6 oktober, de CGJO

logocgjo

Hoewel de oudere gemeenteleden de CGJO nog wel kennen, is lang niet iedereen meer ‘van huis uit’ bekend met de CGJO. Daarom wil ik graag meer bekendheid geven aan het werk wat de CGJO doet.

De CGJO is vroeger ontstaan uit de jeugdbond van de CGK jeugdverenigingen. Vandaag de dag geven wij toerustingen aan gemeenten en kerkenraden en ondersteunen wij gemeenten in het sterker maken van hun jeugdwerkbeleid. Dit doen we op heel veel verschillende manieren, maar voor de eenvoud richt ik mij vandaag op één onderdeel van onze werkzaamheden; onze nieuwsbrieven.

-Onze hard copy nieuwsbrief is het magazine BelievID en hierin geven we concrete jeugdwerktips en laten we professionals aan het woord over een bepaald thema. Deze BelievID zet jeugdwerkers in het zonnetje en ons volgend nummer gaat over ‘Talenten in de kerk’. Het magazine komt 4x per jaar uit en je kunt je er gratis op abonneren maar donaties zijn hartelijk welkom.

-In onze digitale nieuwsbrief vind je allerlei informatie wat op dat moment actueel is, informatie over sociale issues bijv. Hieronder heb ik enkele items uit een nieuwsbrief gelicht met hun link. We staan als CGJO niet op een eiland maar midden in een netwerk:

Stay Woke: Dat is dat je er bewust van bent wat er in de maatschappij speelt. Wat kunnen jongeren hiermee? Zie bijv. ‘Recht doen’ met jongeren, lees 7 tips hier en lees meer over de jeugdwerktrends

Week van de opvoeding : van 7 tot 13 oktober is de landelijke week van de opvoeding. Een mooie aanleiding om in deze week een activiteit rondom opvoeding te organiseren in je kerk.
Vraag je je af #Hoedan? Hier een aantal tips!

Een veilige kerk: De CGJO heeft een stappenmap ontwikkeld voor veilig jeugdwerk in samenwerking met andere organisaties. Het is te bestellen op onze website maar daarnaast verzorgen we ook toerustingen hierover. Het Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties organiseert op 2 november haar jaarlijkse toerustingsdag voor vertrouwenspersonen' info via de website.

Als laatste wil ik een artikel met u delen. Onze artikelen vind u op onze website, maar ook elders in de sociale media. Lees hier het artikel over ‘het Heilige gebeurt’

Wilt u meer weten, schiet mij dan even aan in de kerk. We kunnen niet zonder uw financiële steun voor het werk dat wij mogen doen, het voelt ook letterlijk als een steun in onze rug!

Marjan Rozema, bureau coördinator CGJO.

Mooie woorden uit de Bijbel

Psalm 93:1

Heer, u bent Koning, een Koning met macht, een Koning met kracht.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn