kruis.jpg

Sponsorkinderen / Woord en Daad

Vanuit onze gemeente worden een tweetal kinderen gesponsord. Dat zijn Maria Jose Torres Lozano uit Colombia en Shaira Jeanne Bartolome uit de Filipijnen. We collecteren daar regelmatig voor. Informatie over hen en eventuele brieven vindt u ook op het publicatiebord van de Diaconie in de hal van de kerk.

Als u een brief wilt schrijven of een kaartje wilt sturen dan kunt u deze post inleveren bij de diaconie. Wij verzorgen dan de verzending.
U mag natuurlijk ook zelf een berichtje sturen. Dat moet dan in het Engels en dit kan via e-mail woordendaad.nl/sponsortool. In de mail moet dan de naam van het kind en het registratienummer worden vermeld.

Naam:  Shaira Jeanne Bartolome

ShairaShaira Jeanne Bartolome woont in de Filipijnen, is geboren op 9 december 2006 en is nu 14 jaar oud. We sponsoren Shaira Jeanne sinds 16 november 2021. In de Filipijnen wordt samengewerkt met de partnerorganisatie AMG Philippines. De school van Shaira Jeanne heet: Mandaluyong, Ccc.

Geboortedatum: 9 december 2006
Registratienummer: 18133315

School:

Naam: Mandaluyong, Ccc.
Afstand: 15 minuten met openbaar vervoer.

Levensomstandigheden

Het huis van de familie ligt achter huizen dicht bij elkaar. De plaats is een beetje glibberig omdat sommige buren hun was buiten het huis doen. Er zijn maar een paar treden te nemen over een beetje steile betonnen trap die leidt naar het huis dat eigendom is van de schoonouders van de moeder van het kind. In het huis zijn de oude meubels bijna kapot. Deze dingen werden gegeven door een familielid van de moeder. De vloer is van beton en de kamer meet 4mx5m. Ze hebben een slaapkamer waar het hele gezin kan slapen en rusten wanneer dat nodig is. Het inkomen van de vader die in een meelbedrijf werkt, is net genoeg om in de dagelijkse behoeften van het gezin te voorzien. Het kind houdt van schrijven in de vrije tijd van school, tekent graag mensen, bomen en planten. Ze zingt ook graag kinderliedjes

Postadres:

 De kinderen vinden het fijn als ze iets ontvangen van  hun sponsor uit Nederland. Bovendien stimuleert het hen om goed hun best te doen op school. Via de website van MijnWoordenDaad kunt u Shaira Jeanne een brief of kaart sturen.
U kunt uiteraard ook een brief of kaart met de hand schrijven. Op deze brief schrijft u de naam: Shaira Jeanne Bartolome en het registratienummer van uw sponsorkind: 18133315 

Het adres is:
A.M.G.-Philippines
UP Campus, P.O. Box 228
University of the Philippines Diliman
Quezon City 1101
Philippines

 

Naam: Samuel Godoy Barrios.

samuel

Geboortedatum : 27 januari 2012   
Registratienummer: 321021112.

School

Naam:  Columbia Home Support
Loopafstand: 10 minuten

Levensomstandigheden

Samuel is zachtaardig en begripvolle jongen. Hij houdt van lezen en leren en het rijden op zijn fiets. Hij woont bij zijn vader, Jairo Godoy, 51 jaar en werkzaam als bouwvakker, en zijn moeder Edna Barrios, 43 jaar. Zij is huisvrouw. Verder heeft hij een zusje, Estefany die nu 16 maanden oud is. Als family hebben ze het samen goed.

Ze wonen in de buurt van een bron van vervuild water. Hun huis is opgebouwd met aarde en hout, bedekt met een zinken dak. In het huis zijn een slaapkamer, badkamer, keuken en huiskamer. Ook hebben ze een plaatsje achter het huis.

Ze wonen in Bogotá, de hoofdstad van Columbia. Het is een prachtig land met fantastische landschappen en een rijke cultuur. In contrast daarmee staat dat de ontwikkeling van het land wordt geremd door de stagnatie in de productie gedurende de laatste 10 jaar.

Er is een toename van illigaliteit door het ontbreken van voldioende toezicht door de regering in verschillende regio’s. Ook is er ontwikkeling van corruptie en ongelijkheid tussen de vele groeperingen.

Daarnaast groeit de bevolking extra door de doorgaande immigratie uit Venezuela. Hierdoor onstaat een onzekere en onstabile leefomgeving, te karaktiriseren als een complexe en gevaarlijke milieu, gemarkeerd door armoede, aanwezigheid van criminele bendes, transport en gebruik van drugs, naast andere moeilijkheden.

Het Home Support program levert aan kwetsbare gemigreerde families steun voor hun kinderen op het gebied van sociaal-emotionele, fysieke, cognitieve en geestelijke bijstand.

Het hoofddoel is om ondersteuning te bieden bij formele opleidingen door de families van de kinderen te ondersteunen met basis benodigdheden en de kinderen in contact te brengen met het evangelische en vrijgevige activiteiten.

Stuur Samuel Godoy Barrios post terug
We horen regelmatig dat sponsorkinderen blij zijn als ze iets terug horen van hun sponsor uit Nederland. Bovendien stimuleert het hen om goed hun best te doen op school. Via MijnWoordenDaad kunt u Samuel Godoy Barrios ook een brief of kaart terugsturen!

U kunt uiteraard ook een brief of kaart met de hand schrijven. Op deze brief schrijft u de naam: Samuel Godoy Barrios en het registratienummer van uw sponsorkind: 321021112.
Stuur de post naar:
Conviventia (Corporation Dios es Amor)
Elizabeth Cañon
Carrera 9 # 1C – 30
BOGOTA
Colombia

Lees hier of in de bijliage het laatste voortgangsrapport van Samuel.

Naam: Naresh Gozala

De sponsoring van Naresh Gozola is september 2021 gestopt. Zie de uitleg hieronder             Naresh Gosala

Persoons gegevens

 Naresh Gosala woont in India, is geboren op 10 april 2003 en is nu 17 jaar oud. Wij sponsoren Naresh sinds 1 maart 2011. In India werken we samen met onze partnerorganisatie AMG India.
De school van Naresh heet: School Vadarevu. 
Soort onderwijs : Hoger onderwijs
Registratienummer : 11503265

Sponsoring in India stopt

Waarom stopt de steun aan Naresh Gosala?
De laatste jaren is de situatie in India op positieve wijze veranderd. De economie groeit en het land neemt inmiddels een belangrijke plaats in op de internationale markt. Tegelijkertijd is India ook het land waarin de meeste armen van de wereld wonen. De Indiase overheid is echter terughoudend om christelijke ontwikkelingssamenwerking met andere landen aan te gaan, waardoor het ook voor Woord en Daad de afgelopen jaren moeilijk was om de sponsorprojecten in dit land uit te voeren. Gelukkig zien we in India goede mogelijkheden voor lokale fondsenwerving!
Wij zullen u informeren wanneer uw steun aan Naresh Gosala definitief stopt. In andere landen zetten we ons sponsorprogramma voort en breiden we zelfs uit, zodat steeds meer kinderen naar school kunnen. We hopen dat u uw steun straks op een andere plek in de wereld wilt voortzetten. Hartelijk dank, want de impact is groot!

Bijlagen:
Bewaar het bestand vr Samuel.pdfvr Samuel.pdf[ ]???889 kB

Mooie woorden uit de Bijbel

Filippenzen 4:13

Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.

CGK Christelijk Gereformeerde Kerk Apeldoorn

Waar vind je ons

Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn