Introduktie

         Hartelijk welkom op de website van de Andreaskerk, fijn dat u ons gevonden hebt.Kijk gerust eens rond of bezoek onze kerkdienst. Iedereen is van harte welkom!

Op de website vindt u verder informatie over de activiteiten van onze kerkelijke gemeente, onze historie, diensten en bijeenkomsten. Ook kunt u via deze site een reactie plaatsen of informatie opvragen.

Lees het gehele artikel

W

e

l

k

o

m

Afdrukken

Welkomstbezoeken Zuidbroek

Geschreven door Lammert Wilbrink on maandag 25 maart 2013 21:16.

Vanaf de komst van de eerste nieuwe bewoners worden er in Zuidbroek welkomstbezoeken afgelegd bij hen die in deze nieuwe wijk zijn komen wonen. Deze bezoeken worden gedaan namens de vijf kerken aan de rand van deze nieuwe wijk en namens de Tuinen van Zuidbroek.
 
Inmiddels zijn er 921 bezoeken afgelegd door vele vrijwilligers uit de vijf kerken en de Tuinen van Zuidbroek. Tijdens een welkomstbezoek (aan de deur, we gaan niet naar binnen) worden nieuwe bewoners welkom geheten namens de organisatoren. Men ontvangt allerlei informatiemateriaal, soms met waardebonnen en zelfs één echte tegoedbon van 10 euro in een tas van winkelcentrum Anklaar.  Daarnaast een klein zakje met “zuidbroekjes” (koekjes). Voor dit doel is er een Citybijbel Apeldoorn gedrukt. Ook deze wordt uitgereikt en zelden afgewezen. Een bezoekkoppel bestaat uit twee personen. Het beste is om dit te laten bestaan uit een man en een vrouw.

Tot nog toe is er ook een kleine vragenlijst ingevuld.  Daaruit blijkt dat 37 % lid is van een kerkgenootschap en 63% niet. Van de ondervraagden bezoekt 48% wel eens een kerkdienst (al is het maar één keer per jaar) en 52% niet. Op de vraag of men op de hoogte wil blijven van eventuele activiteiten van de 5 kerken hebben 313 adressen(=34%) aangegeven de nieuwsbrief wel te willen ontvangen. Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven in september en in december, vlak voor de Kerst.
Dit werk, door vrijwilligers ook uit onze gemeente, wordt gedaan omdat er in de nieuwe wijk Zuidbroek géén kerken zijn ingepland.
 
Wij danken de vrijwilligers die steeds weer bereid zijn een zaterdagmorgen hiervoor in touw te zijn. En we bidden om een zegen van God, zodat er mensen aangeraakt worden door Zijn Heilige Geest en gaan geloven in Jezus, de Christus. Bid u mee? We danken God dat hij ons in de gelegenheid stelt om dit werk te kunnen doen.