Introduktie

         Hartelijk welkom op de website van de Andreaskerk, fijn dat u ons gevonden hebt.Kijk gerust eens rond of bezoek onze kerkdienst. Iedereen is van harte welkom!

Op de website vindt u verder informatie over de activiteiten van onze kerkelijke gemeente, onze historie, diensten en bijeenkomsten. Ook kunt u via deze site een reactie plaatsen of informatie opvragen.

Lees het gehele artikel

W

e

l

k

o

m

Afdrukken

PPB - Uitleg en werkzaamheden

Geschreven door Super User on woensdag 02 februari 2011 19:20.

PPB (Psycho Pastorale Begeleiding)

Ondersteunende pastorale hulp
In de gemeente van Christus zien we naar elkaar om. Juist als het moeilijk is, kunnen we steun nodig hebben. Het werk van ouderlingen, pastoraal bezoekers en anderen kan daarbij van onschatbare betekenis zijn. Maar soms is er iets extra’s nodig. Bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. In zo’n moeilijke periode kunt u ook in uw geloofsleven veel moeite en vragen ervaren. U kunt zich vaak eenzaam voelen in die moeite, ook binnen uw eigen kerkgemeenschap.

Ondersteunend pastoraal team
Binnen de drie Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) in Apeldoorn is een ondersteunend pastoraal team beschikbaar, de PPB-ers (Psycho-Pastorale Begeleiders). Zij zijn toegerust met vaardigheden in psycho-pastoraal werk en kunnen u terzijde staan op een moeilijk stukje van uw levensweg. Deze leden zijn door de kerkenraden voor deze taak benoemd en zijn bij de uitvoering van deze taak gehouden aan hun geheimhoudingsplicht.

Wat kan een PPB-er voor u betekenen?
Allereerst een luisterend oor van een broeder of zuster. Nabijheid en troost, zodat moeilijke dingen uitgesproken kunnen worden. Het delen van problemen kan helpen om te helen. Het doel hierbij is dat u het leven weer zo veel mogelijk zelf oppakt. In gebed zal de hulp van onze Heer en Heiland worden gevraagd om te kunnen dragen wat u vermoeit en belast.
Hebt u al hulp van een professionele hulpverlener, dan neemt een PPB-er niet zijn of haar plaats in, maar geeft vanuit christelijke bewogenheid een extra stukje ondersteuning. Ook kan de PPB-er u eventueel de weg wijzen naar professionele hulp.

In welke situaties kunt u PPB-hulp aanvragen?
Deze vorm van extra pastorale zorg kan waardevol zijn bij:
• psychische problemen
• rouwverwerking
• moeilijkheden in relatie tot kinderen, ouders
• verlies van baan of gezondheid
• relatieproblemen

Hoe vraagt u deze hulp aan?
Voor een aanvraag voor hulp kunt u het beste contact opnemen met uw eigen wijkouderling of predikant. Rekening houdend met uw eigen wensen zal gezocht worden naar de beste ondersteuning. Als de aanvraag dan bij het team binnenkomt, zal overlegd worden bij welk teamlid en van welke kerkelijke gemeente deze aanvraag het beste past. Dit teamlid neemt contact met u op en regelt met u verder alle afspraken. 

Contactgegevens:

Barnabaskerk
ds. B.A.T. Witzier
055-8431326
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andreaskerk
br. H. vd Velden
0578-70101
hvdvelden@solcon.n

Samuelkerk
ds. M. Oppenhuizen
055-7506183
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlagen:
Bewaar het bestand flyer_ppb_v3.pdfflyer-ppb[ ]1444 Kb