Introduktie

         Hartelijk welkom op de website van de Andreaskerk, fijn dat u ons gevonden hebt.Kijk gerust eens rond of bezoek onze kerkdienst. Iedereen is van harte welkom!

Op de website vindt u verder informatie over de activiteiten van onze kerkelijke gemeente, onze historie, diensten en bijeenkomsten. Ook kunt u via deze site een reactie plaatsen of informatie opvragen.

Lees het gehele artikel

W

e

l

k

o

m

Afdrukken

De diaconie

Geschreven door DIACONIE on 18 juli 2008.

Wat doet de diaconie?

De diaconie stimuleert de gemeente tot een diaconale (dienende en gevende) houding. Dit gebeurd door middel van voorlichting over noden in de wereld en door collectes voor concrete doeleinden. De diaconie verleent hulp in de ruimste zin van het woord aan de gemeente en haar leden.
Zij is tevens financieel verantwoordelijk voor zusterkring Onderling Kontakt en hier ook mee verbonden vanwege de gezamenlijke diaconale taak.

Voor wie?

De diaconie ondersteunt vooral leden van de gemeente en algemene christelijke doelen. Daarnaast kunnen ook anderen en doelen ondersteund worden op voordragen van gemeenteleden. Steun is vaak gericht op het oplossen van tijdelijke problemen. Bij structurele financiƫle problemen wordt samen met de diaconie bij de overheid de juiste weg bewandeld.

Wie zit er nu in de diaconie?

Voorzitter: Jan de Boer, 06-19647201
Secretaris: Aalt van Gortel, 3661487
Wijkdiaken wijk 1: Wessel Blokzijl, 366 0901
Wijkdiaken wijk 2: Aalt van Gortel, 366 1487
Wijkdiaken wijk 3: Jelle Treur, 0571-298908

Penningmeester: Harrie Karsten, 542 4864

Giften geven

Het werk van de diaconie heeft uw steun nodig. Giften aan de diaconie mag u van uw belastingaangifte aftrekken (bij de persoonsgebonden aftrek). Normaal geldt een drempel waarover geen aftrek plaatsvindt van 1% van uw verzamelinkomen, maar als u bij de notaris een zogenaamde lijfrente afsluit, mag u het gehele bedrag aftrekken.

Rekeningnummer Diaconie :

NL69 RABO 0393 2504 90 t.n.v. Diaconie CGK Apeldoorn-Oost, o.v.v. het collectedoel.

Postadres:
Diaconie Andreaskerk
Anklaarseweg 185
7323 AB Apeldoorn      
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.